NOS NieuwsAangepast

Samsom: praten over uitwerking kan

PvdA-leider Samsom vindt dat gewone gezinnen met een modaal inkomen erop vooruit gaan. Dat zei hij in het Kamerdebat over de formatie. Net als Rutte werd hij door velen vooral aangevallen op de plannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie.

Samsom is bereid de effecten van de zorgpremie nog eens te laten herberekenen door het Nibud, zei hij naar aanleiding van een verzoek van het CDA.

De PvdA-leider zei verder dat hij trots is op het regeerakkoord, maar omdat het grote impact heeft op vrijwel iedereen, wilde hij het woord vreugde niet gebruiken.

Allerarmsten

Samsom zei dat de partijen elkaar dingen hebben gegund en dat het akkoord daardoor voor beide partijen meer politieke pijn bevat. Hij noemde daarbij als pijnpunt voor de PvdA met name de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Maar hij zei ook dat er genoeg over blijft om goed werk te doen voor hulp aan de allerarmsten.

Volgens Samsom hebben de partijen zich niet laten verlammen door de "evidente tegenstellingen". Net als Rutte beloofde hij overleg met andere partijen en organisaties over de uitwerking van maatregelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl