Het Actiecomité Red Onze Polders begint een rechtszaak om de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland tegen te houden.

Gisteravond werd bekend dat VVD en PvdA in het regeerakkoord hebben afgesproken om de Hedwigepolder alsnog onder water te zetten. Het nieuwe kabinet wil daarmee een afspraak met Vlaanderen nakomen. Om de natuur te compenseren voor het uitbaggeren van de Westerschelde, is afgesproken om de polder in Zeeuws-Vlaanderen onder water te laten lopen.

Magda de Feijter van het Actiecomité zegt dat ze geschrokken is van het besluit en spreekt van een donderslag. "Dat is flink kiezersbedrog van de VVD", zegt De Feijter. Volgens haar was die partij altijd tegen ontpoldering van Zeeuwse landbouwgrond. "We laten het hier niet bij zitten."

Juridische oorlog

Het Zeeuwse Statenlid Robesin heeft "een juridische oorlog" aangekondigd, die volgens hem 7 tot 8 jaar kan duren. Robesin bracht vorig jaar als Eerste Kamerlid een bezoek aan premier Rutte. Bij Omroep Zeeland zegt Robesin dat Rutte hem toen heeft verzekerd "tot het uiterste te gaan om ontpoldering te voorkomen".

STER reclame