Vitesse lijdt eerste nederlaag

Aangepast

Vitesse heeft zijn eerste nederlaag geleden. AZ won in Arnhem met 1-2 van de nummer drie van de ranglijst.

Het grote overwicht van AZ leverde voor de rust talrijke kansen op, maar slechts een treffer; Roy Beerens kopte raak uit een afgemeten voorzet van Donny Gorter.

Topscorer Jozy Altidore liet in de eerste helft twee flinke kansen onbenut; hij faalde beide keren op enkele meters van het doel. Na de rust waren de rollen omgedraaid, oogde Vitesse fanatieker en regen de Arnhemmers de kansen aaneen.

Marco van Ginkel tikte de verdiende 1-1 binnen na goed werk van invallers Renato Ibarra en Gaël Kakuta. AZ pakte echter toch nog de volle winst dankzij een schuiver van Johann Berg Gudmundsson.

Rutten realistisch

"AZ heeft verdiend gewonnen. We mochten blij zijn dat we in de rust maar met 1-0 achter stonden en de wedstrijd toen al niet beslist was", stelde coach Fred Rutten vast.

De trainer zag dat het middenveld geen greep op de wedstrijd had. "AZ kon steeds doorsteken naar de spitsen. Na rust hebben we dat een stuk beter gedaan. De gelijkmaker was verdiend. Als trainer hoop je dan op meer. Dat zat er dit keer niet in. Te veel van mijn spelers hebben niet het niveau gehaald dat zij de laatste weken wel haalden."

Verbeek tevreden man

"Het is wel lekker om weer eens te winnen", glimlachte AZ-trainer Gertjan Verbeek. De laatste competitieoverwinning van zijn ploeg dateerde van 16 september.

"We deden onszelf alleen tekort door slechts één doelpunt te maken. Op de beslissende momenten was óf de eindpass óf de balaanname niet goed genoeg om minimaal een tweede treffer te maken."

STER Reclame