Feyenoord op valreep naast Ajax

Aangepast

Feyenoord heeft in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax, dat het duel met tien man beëindigde.

Twee offensief ingestelde teams zorgden voor een levendige beginfase met kansen over en weer.

Nadat Joris Mathijsen dicht bij succes voor Feyenoord was geweest (hij kopte naast), kwam Ajax op 0-1 dankzij Christian Eriksen. De Deen scoorde met een bekeken inzet na een steekpassje van Ryan Babel.

Debutant Boëtius maakt gelijk

Feyenoord kwam halverwege het eerste bedrijf op 1-1 dankzij Jean-Paul Boëtius, die een gedenkwaardig debuut in de basis kende. De A-junior, eerder dit seizoen ook al trefzeker in het duel tussen de A1-teams, trof doel nadat Lex Immers over de bal had heen gemaaid.

Boëtius schonk Wesley Verhoek later een niet te missen kans, maar de vleugelspeler schoot naast.

Pellè schiet Feyenoord naast Ajax

Na de gelijkmaker van Feyenoord had Ajax moeite om zich te herstellen, maar kort na de rust zorgde Siem de Jong voor een opsteker; de middenvelder scoorde na een vrije trap van Eriksen met zijn knie.

Nu had de thuisclub even nodig om de tik te verwerken. Toen dat gebeurd was, kwamen er de nodige kansen. Immers bleek echter geen meester in het verzilveren ervan; hij schoot hoog over, kopte naast en zag een schot gestopt door Ajax-goalie Kenneth Vermeer.

Nadat Niklas Moisander een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart had gekregen, hield Ajax met tien man lang stand.

Kort voor tijd maakte Graziano Pellè echter de fraaie 2-2 met een pegel uit de draai, waarna hij zelfs ook nog dicht bij de 3-2 was.

STER Reclame