NOS NieuwsAangepast

Vier jaar cel voor Berlusconi

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Berlusconi stond terecht voor een fraudezaak bij zijn mediaconcern Mediaset.

De oud-premier en zijn tien medeverdachten moeten gezamelijk een boete betalen van tien miljoen euro. Berlusconi mag drie jaar niet actief zijn in de politiek.

De straf van de rechtbank in Milaan is hoger dan de eis van justitie. Er was gevraagd om drie jaar en acht maanden celstraf. De rechtszaak duurde zes jaar.

Valse facturen

Berlusconi en zijn medeverdachten zijn veroordeeld voor het ontduiken van de belasting door het mediabedrijf. Berlusconi was in de jaren 90 persoonlijk bij de fraude betrokken.

Mediaset verhoogde kunstmatig de prijs van in de Verenigde Staten ingekochte tv-programma's. Het geld dat daarmee 'vrijkwam' werd naar belastingparadijzen weggesluisd.

Seksfeesten

De oud-premier heeft al vaker terecht gestaan voor diverse vergrijpen. Hij werd een paar keer vrijgesproken en sommige zaken waren verjaard. De oud-premier staat nu ook nog terecht voor seks met de minderjarige danseres Ruby. Dat zou gebeurd zijn tijdens seksfeesten bij hem thuis.

Berlusconi maakte eerder deze week bekend dat hij niet herkiesbaar is bij de komende parlementsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl