NOS NieuwsAangepast

Bekentenis branden Winschoten

De twee verdachten die vastzitten voor de branden in Winschoten hebben zeventien brandstichtingen bekend. Dat heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie. Sommige branden hebben de man en de vrouw samen aangestoken, in andere gevallen opereerden ze alleen.

Het gaat om elf branden in en bij gebouwen, vijf branden bij schuttingen en één coniferenbrand. Het duo heeft nog geen motief voor de brandstichtingen gegeven. Het voorarrest van de verdachten is met 90 dagen verlengd.

'Opgelucht'

Het onderzoek naar de branden is nog niet afgerond. Drie branden zijn nog niet opgehelderd, zegt de politie. Beide verdachten worden nog altijd verhoord. Ook is het rechercheteam van de politie nog steeds actief.

Burgemeester Smit van Winschoten zei tijdens de persconferentie opgelucht te zijn. De stad heeft volgens hem lastige tijden doorgemaakt. De burgemeester heeft de noodverordening die sinds 2 oktober voor de binnenstad van Winschoten gold, ingetrokken.

Heterdaad

Op 7 oktober werd de 26-jarige man uit Winschoten opgepakt. Hij werd betrapt toen hij probeerde brand te stichten bij een clubgebouw in Blijham, vlakbij Winschoten. Een paar dagen later werd zijn vriendin van 25 aangehouden.

De politie maakte vandaag ook bekend dat gisteren een 17-jarige jongen uit Winschoten is aangehouden voor brandstichting bij een supermarkt begin oktober. De jongen werd door bekenden herkend op camerabeelden van de supermarkt die de politie naar buiten had gebracht. Deze brand staat volgens de politie los van de andere brandstichtingen. Eerder werd voor de brand bij de supermarkt een 20-jarige man opgepakt. Hij werd na een paar dagen vrijgelaten omdat hij niets met de zaak te maken had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl