NOS NieuwsAangepast

Kunstenaar heeft piemel terug

"Het is het protestbeeld van Steenbergen geworden", zegt kunstenaar Peter de Koning over zijn houten piemel. De Koning heeft zijn kunstwerk weer terug, nadat hij in mei in beslag genomen was door de politie.

De Koning had de protestpiemel van 3 meter hoog in zijn voortuin gezet, met de naam van een wijkagent ernaast. Die agent had zijn dochter gefouilleerd en haar daarbij betast, zegt de kunstenaar. De politie kon het niet waarderen en haalde het beeld weg. De Koning werd aangeklaagd wegens belediging en een rechter legde hem een voorwaardelijke boete op van 1000 euro.

Vorige maand bepaalde de rechter dat hij zijn beeld terug mocht hebben. De kunstenaar regelde een aanhangwagen en reed vanmorgen naar Bleiswijk. "Zij namen hem mee, maar ik kon hem zelf weer gaan ophalen", aldus De Koning. Het beeld krijgt weer een prominente plek in de voortuin. "En als er weer een agent buiten z'n boekje gaat, zet ik er weer een bordje bij. Ik lig niet wakker van 1000 euro boete."

Bestellingen

De kwestie heeft hem trouwens geen windeieren gelegd: De Koning heeft tientallen bestellingen voor een houten piemel binnen. Ook wordt een exemplaar van 1 meter hoog weggegeven bij Radio 2.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl