NOS NieuwsAangepast

Prins Filip weerspreekt roddels

De dag dat Mathilde ja zei op zijn vraag om te trouwen, was de gelukkigste dag in het leven van de Belgische prins Filip. Met die mededeling reageert de prins op een boek waarin staat dat zijn huwelijk met Mathilde gedwongen was.

In het boek 'Koningskwesties' van journalist Frédéric Deborsu staat ook dat Filip een intieme relatie had met graaf Thomas de Marchant et d'Ansembourg. De prins reageert via de Belgische Rijksvoorlichtingsdienst niet op dat bericht.

Wel schrijft hij dat het huwelijk met Mathilde heeft geleid tot vier kinderen, die met liefde worden omringd. "Het is in alle sereniteit dat ik deze rechtzetting aanbreng", schrijft de prins.

'Sensatie'

Thomas de Marchant et d'Ansembour schrijft in een verklaring dat hij nooit een intieme relatie met de prins heeft gehad. "Ik ken prins Filip sinds bijna dertig jaar, we hebben gemeenschappelijke vrienden en ik heb een diepe achting voor hem. De voorstelling die de heer Deborsu maakt van deze vriendschappelijke relatie is buiten alle proportie, op sensatie belust en, zo vrees ik, gewild dubbelzinnig."

Volgens hem lijkt het erop dat Deborsu als enige bedoeling heeft om de prins te beschadigen.

Geen bewijs

Deborsu heeft al toegegeven dat hij geen bewijzen heeft voor een relatie tussen Filip en Thomas de Marchant et d'Ansembourg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl