Moeizame zege Feyenoord op VVV

Aangepast

Feyenoord heeft voor het eerst in 21 jaar uit kunnen winnen van VVV-Venlo. Eenvoudig ging dat niet, het werd 2-3.

Het duel kende een kalme start, maar na twintig minuten was het plots 2-0.

Uit een vrije trap krulde Oguzhan Türk de bal knap in de hoek, even later schoot Guus Joppen raak. Feyenoord kwam goed weg bij een grote kans van Uche Nwofor, waarna Lex Immers uit een makkelijk gegeven penalty 2-1 maakte.

Na de 2-2 kort na rust (Wesley Verhoek tikte raak), gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Feyenoord zorgde daarbij voor meer gevaar en kwam dankzij een mooie kopbal van Graziano Pellè op voorsprong. VVV was aangeslagen, drong nog wel aan, maar wist geen grote kansen meer te creëren.

"Strafschop te makkelijk gegeven"

"Het was een mooie val van Immers", mokte VVV-trainer Ton Lokhoff. "Ik dacht meer aan een schouderduwtje. Dat heb ik in de pauze ook even tegen Kuipers gezegd, op een rustige wijze. Zelf dacht hij dat hij een elleboog van Guus Joppen had gezien. Hij zei erbij dat hij zelfs nog even rood had overwogen. De tv-beelden gaven mij na afloop gelijk."

Kuipers was zo sportief om zijn foutieve inschatting toe te geven. "De volgende keer beslis ik anders. Het was een te makkelijk gegeven strafschop", erkende hij.

STER Reclame