NOS NieuwsAangepast

Wind tegen voor Armstrong

Het ging Armstrong de afgelopen weken al niet voor de wind, en daar is vandaag bepaald geen verandering in gekomen. Sportmerk Nike heeft zijn sponsorcontract met Armstrong ontbonden. "Door het onomstotelijke bewijs dat Lance Armstrong doping gebruikte en Nike meer dan een decennium misleidde, moeten we met veel teleurstelling melden zijn contract te hebben ontbonden", geeft Nike aan in een statement. Wel willen ze blijven samenwerken "om mensen met kanker te verenigen, te inspireren en kracht te geven".

Ook de liefdadigheidsorganisatie Livestrong moet verder zonder Armstrong als voorzitter. Armstrong vindt dat Livestrong last heeft van zijn negatieve publiciteit en is daarom opgestapt als voorzitter. Hij blijft wel bestuurslid bij de organisatie. Armstrong hoopt dat Livestrong zich zo volledig en ongestoord op de strijd tegen kanker kan concentreren.

En alsof dat nog niet genoeg is zeggen steeds meer sponsoren de samenwerking met de voormalig wielrenner op. Het lijkt alsof niemand met de zonden van Armstrong te maken wil hebben. Fietsenfabrikant Trek, sportschoolketen 24-Hour Fitness, brouwerij Anheuser-Busch en voedselproducent Honey Stinger, allemaal gooien ze de handdoek in de Armstrong-ring.

Doping

Al sinds vorige week beheerst Armstrong de wielersport. In het USADA-rapport vertelden verschillende wielrenners onder ede dat Armstrong doping heeft gebruikt. USADA noemde Armstrong al "de grote man van het meest professionele en succesvolle dopingprogramma uit de geschiedenis van het wielrennen". Het bewijs tegen Armstrong lijkt steeds sterker te worden. Het bewijs bestaat inmiddels ook uit afschriften, e-mails, wetenschappelijke analyses en laboratoriumtests.

Ook op Twitter is het nieuws over Armstrong al weken trending.

[<a href="http://storify.com/nosop3/lance-armstrong-1" target="_blank">View the story "Lance Armstrong" on Storify</a>]

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl