De politie heeft gisteravond tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht vier bruikbare tips over de diefstal in de Kunsthal gekregen. Volgens de politie waren de tips "het rechercheren waard".

In totaal kwamen er tijdens en na de uitzending vijftien tips binnen. Mogelijk zitten er nog meer tussen die nader onderzoek rechtvaardigen.

Er zijn 25 rechercheurs op de kunstdiefstal gezet, een aantal dat gewoonlijk alleen wordt ingezet bij moordzaken. "We zetten alles op alles om de roof op te lossen", zegt een politiewoordvoerder.

Getuigen

In Opsporing Verzocht riep de politie mensen nogmaals op zich te melden als ze gisternacht tussen drie en vier uur 's nachts iets hebben gezien in de buurt van de Kunsthal. "We willen heel graag weten wie bijvoorbeeld een auto bij de Kunsthal heeft zien staan of mensen heeft gezien die voorwerpen droegen."

De beelden van de beveiligingscamera's in de kunstinstelling zijn veiliggesteld. De politie denkt dat er veel meer beelden zijn van de roof. "Iedereen in de omgeving die een camera heeft hangen en denkt dat er iets op kan staan, wordt met klem verzocht te bellen met de politie."

STER reclame