NOS NieuwsAangepast

Robert Vuijsje met dood bedreigd

Schrijver Robert Vuijsje is met de dood bedreigd door luisteraars van de Amsterdamse radiozender Radio Mart. Het interview dat vanavond zou worden gehouden in de studio van de zender, gaat vanwege de bedreigingen niet door, laat de zender weten.

Aanleiding van de bedreigingen is de verfilming van Robert Vuijsjes boek 'Alleen maar nette mensen'. Volgens de boze luisteraars is de film kwetsend en zou de film een verkeerd beeld geven van Surinamers. Radio Mart wordt in de Surinaamse gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer door veel mensen beluisterd.

Kopje kleiner

Toen bekend werd dat Vuijsje naar de studio zou komen om te praten over de film, belde een aantal mensen het station met de boodschap dat ze de schrijver een kopje kleiner zouden maken.

Robert Vuijsje zegt dat hij nooit eerder is bedreigd. "In andere delen van de wereld reageren mensen zo op bepaalde films. Ik wist niet dat dat in Nederland ook zo ging."

Veiligheid

De radiozender zegt dat de bedreigingen die ze ontvingen erg heftig waren. "We gaan niet iemands leven op het spel zetten. Iedereen kan de studio in en uit en we kunnen daarom Roberts veiligheid niet garanderen", zegt presentator Guilly Koster van Radio Mart die het gesprek met de schrijver zou hebben.

Het radiostation heeft geen aangifte gedaan van de bedreigingen, omdat ze aan Robert Vuijsje gericht zijn. Guilly Koster raadt de schrijver aan om wel aangifte te doen. Vuijsje weet nog niet of hij dat gaat doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl