Steeds meer sporters drinken in de kantine geen alcohol meer en stappen dus nuchter achter het stuur. Dat blijkt uit een proef in vijf provincies met een bob-campagne die gericht was op sportkantines.

In 2011 had ruim 74 procent geen druppel alcohol gedronken, in de eerste helft van dit jaar was dat bijna 81 procent. Vooral sporters die anderen in de auto meenamen, lieten bier of andere alcoholhoudende drank links liggen.

De proef werd gehouden in Friesland, Zeeland, Flevoland, Gelderland en Zuid-Holland en was opgezet door het ministerie van Infrastructeuur en Milieu en de sportkoepel NOC*NSF.

'Trots'

Minister Schultz van Haegen is erg tevreden. "Deze bijzondere samenwerking heeft mooie resultaten opgeleverd. Rijden met alcohol op is één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Bij 1 op 5 verkeersongevallen is alcohol in het spel. Ik ben er trots op dat sporters hun eigen verantwoordelijkheid nemen."

Resultaten

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis deelt haar mening. "De resultaten laten zien dat het werk van alle betrokkenen, waaronder sportbonden en sportverenigingen, tot concrete resultaten heeft geleid. NOC*NSF wil komend jaar dan ook graag door met bob in de sportkantine."

STER reclame