NOS NieuwsAangepast

Mega drugsvangst Antwerpen: 8000 kilo coke

Een lading bananen uit Ecuador bleek nog wat extra's te herbergen: 8000 kilo coke. De douane in Antwerpen vond de drugs afgelopen maandag in een container op een vrachtschip. De gigantische hoeveelheid cocaïne, met een straatwaarde van meer dan een half miljard eur, was naar Nederland onderweg.

De partij is volgens het OM de op een na grootste cocaïnevangst ooit in Europa. De Antwerpse douane kwam niet direct in actie: de politie volgde de vrachtwagen met de container naar een industrieterrein in Rotterdam.

Dinsdagmiddag kwam de container daar aan, en toen pakte de Nationale Recherche vijf mannen op: de 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit België en de vier mannen die hielpen bij het leeghalen van de container.

Populaire plek

Vandaag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Nationale Recherche onderzoekt nog wie er verder achter het megatransport zitten.

De Antwerpse haven is de laatste jaren een populaire plek voor het invoeren van grote partijen drugs. Criminele organisaties uit Nederland kiezen graag voor die route omdat de kans om betrapt te worden in Nederlandse havens groter geworden is.

Bentley's en BMW's

Er gaan al langer geruchten dat criminelen in Antwerpen hulp krijgen van corrupte medewerkers van de douane; die lijken door deze drugsvangst te worden bevestigd. In het onderzoek naar de partij cocaïne zijn ook een 31-jarige douanemedewerker en zijn vriendin aangehouden.

De verdachte douanier had een behoorlijk extravagante levenstijl: er zijn peperdure horloge's en auto's als Bentleys, Porsches en BMW's bij hem in beslag genomen.

Bananen

En de bananen die als deklading dienden? Die kreeg dierentuin Blijdorp cadeau.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl