NOS NieuwsAangepast

Duitse kranten: Grieken ondankbaar

De Duitse kranten hekelen vandaag de vijandige ontvangst in Athene van bondskanselier Merkel. Foto's van een groep demonstranten, verkleed als nazi's, domineren de voorpagina's.

Dit verdient Duitsland niet, kopt Bild. De krant noemt de Grieken ondankbaar, gezien de grote Duitse bijdrage aan de steunfondsen voor landen met schuldenproblemen. De Frankfurter Allgemeine is het daarmee eens. Die schrijft dat de Grieken alleen licht aan het eind van de tunnel kunnen zien als ze inzien dat het zogenoemde Vierde Rijk niet schuldig is aan hun problemen.

Sommige kranten hebben kritiek op de generositeit van Merkel, die gisteren zei dat Griekenland in de eurozone moet blijven.

'Kwam, zag en beloofde'

De Griekse kranten zijn positief over het bezoek. Ze zien het als een steunbetuiging aan de opofferingen en de hervormingen in Griekenland.

Merkel kwam, zag en beloofde, schrijft een centrumlinkse krant. De conservatieve krant Kathemerini zegt dat Merkels boodschap aantoont dat Griekenland zich in de laatste fase van de ellende bevindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl