NOS NieuwsAangepast

Sharia4Belgium heft zichzelf op

Sharia4Belgium heft zichzelf op. Dat staat te lezen in een verklaring op de website van de groepering. Als voornaamste reden wordt genoemd "dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven", en dat "de leden van de organisatie naar de voorgrond werden gebracht."

Sharia4Belgium staat bekend als een radicale moslimorganisatie, die België wil omvormen tot een islamitische staat. De leider van de beweging werd eerder dit jaar veroordeeld tot 2 jaar cel vanwege het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims.

Arrestatie

Zijn opvolger werd twee weken geleden opgepakt. Hij wordt verdacht van het aanwakkeren van gewelddadige protesten tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'.

De Belgische regering werkt aan plannen om Sharia4Belgium te verbieden. Het wordt niet uitgesloten dat de organisatie in de toekomst onder een andere naam door wil gaan.

Oproep

Vorig jaar werd de beveiliging van het Atomium in Brussel opgevoerd na een oproep van Sharia4Belgium. "Wij dienen deze monumenten, deze afgoderij, af te breken", zei de woordvoerder van de organisatie op een YouTube-filmpje, opgenomen aan de voet van het Atomium. "Mensen klampen zich vast aan dit monument, het symbool van België. Ze zien het als een afgod. Binnenkort, met de hulp van Allah, zal België bevrijd zijn van het systeem van afgoderij."

De groep was ook in Nederland actief. Vorig jaar december verstoorden enkele tientallen aanhangers van Sharia4Belgium een discussie-avond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Een liberale Canadese moslim-activiste werd bespuugd en met eieren bekogeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl