NOS NieuwsAangepast

Verdachte Winschoten gepakt

De politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van meerdere brandstichtingen in Winschoten. De 25-jarige man uit Winschoten werd vannacht betrapt toen hij probeerde brand te stichten bij een clubgebouw in Blijham, vlak bij Winschoten.

De politie denkt dat hij gelinkt kan worden aan het grote aantal brandstichtingen in Winschoten en omgeving van de afgelopen tijd. De man kwam al eerder in beeld. "Hij is een aantal keren bij ons geweest om melding te maken van brand. Daarom werd zijn naam geregistreerd", zegt de politie. Na de arrestatie bleek dat zijn naam voorkwam in het systeem. "Dit is wel een heel toevallige match."

Er is kleding van hem in beslag genomen. "Als je betrokken bent geweest bij een brand of bij een brand hebt gestaan, dan gaat een geur van een brand in je kleding zitten. Daarom wordt zijn kleding onderzocht", zegt een politiewoordvoerder. Ook gaat het team dat de branden onderzoekt na of tips van getuigen in de richting wijzen van de man die nu is aangehouden.

Verdacht gedrag

Vlak voor de brand van vannacht zag de politie in Blijham dat de man zich verdacht gedroeg. Agenten besloten hem in de gaten te houden. Toen hij bezig was om het vuur aan te steken bij het clubgebouw, besloot de politie in te grijpen en hem op te pakken.

Hoewel er een aanhouding is verricht, blijft het onderzoeksteam zoeken naar informatie over de branden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl