Eerste overwinning voor Willem II

Willem II heeft de eerste zege na de terugkeer in de eredivisie geboekt. In Tilburg werd RKC Waalwijk met 1-0 geklopt.

De eerste twintig minuten van de streekderby leverden nog aardige momenten op. Zo kopte Niek Vossebelt namens Willem II net naast en verzuimde RKC-topscorer Teddy Chevalier oog-in-oog met doelman David Meul te scoren. Vervolgens kreeg RKC een overwicht, maar viel er tot aan de pauze in Tilburg weinig te beleven.

Nadat Aurélien Joachim tien minuten na rust uit de draai zijn eerste goal voor Willem II had gemaakt, plooiden de Tilburgers terug. RKC drong aan, maar de kansen waren aan Rodney Sneijder, Robert Braber en Ard van Peppen niet besteed. Pas in de extra tijd wankelde Willem II toen Meul een vrije trap van Sander Duits fraai stopte.