NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse presentatrice haalt uit naar kijker

"Je kent me niet. Je bent geen vriend van mij. Het enige wat je van me ziet is de buitenkant." Boze woorden van nieuwspresentatrice bij de Amerikaanse zender WKBT, Jennifer Livingston: gisteren reageerde ze live op een e-mail van een kijker.

Afgelopen vrijdag ontving Livingston kijkerspost met de boodschap dat ze te dik is. In de e-mail stond dat het de kijker was opgevallen dat de fysieke conditie van de presentatrice al in geen jaren verbeterd was. Hij deed daar vervolgens nog een schepje bovenop: "overgewicht is een van de slechtste keuzes die iemand kan maken."

Facebook

De man van Livingston zette de beledigende mail op Facebook, wat leidde tot veel bemoedigende woorden voor de presentatrice. Tijdens de uitzending van gister nam de presentatrice nog even de tijd om afzender van de mail persoonlijk toe te spreken.

"Je kan me dik noemen, zelfs te zwaar, maar tegen de persoon die mij deze mail stuurde wil ik zeggen: denk je dat ik dat niet weet? Dat je wrede woorden mij iets vertellen wat ik niet zie?"

Livingston greep de mail aan om een dieperliggend probleem te bespreken. "De woorden raken me niet echt, maar waar ik echt boos van word is dat er kinderen zijn die niet beter weten. Die elke dag e-mails krijgen vol met kritiek, of erger."

Pesten

Volgens de presentatrice zijn de pesterijen onder kinderen een groeiend probleem en zijn het vaak de ouders die hen het gedrag aanleren. "We kunnen hier allemaal iets van leren. Wij moeten onze kinderen het goede voorbeeld geven. We zijn beter dan die pestkoppen."

Door: Merel

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl