NOS NieuwsAangepast

Moszkowicz weer voor tuchtrechter

Advocaat Bram Moszkowicz moet opnieuw voor de tuchtrechter verschijnen. Volgens de Orde van Advocaten heeft hij een rechter in Amsterdam ongepast bejegend.

Het gaat om de voorzitter van de strafkamer die vorig jaar de zaak tegen Geert Wilders behandelde, Marcel van Oosten. Moszkowicz heeft hem in een interview in de Telegraaf beledigd, zegt deken Germ Kemper van de Orde van Advocaten.

In het interview zei Moszkowicz dat Van Oosten tijdens de rechtszaak "bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat", en dat hij "kennelijk van bovenaf was volgestopt met opdrachten". Moszkowicz trad tijdens de rechtszaak op als advocaat van Wilders.

Schoothondje

In datzelfde interview haalde Moszkowicz uit naar oud-rechter en getuige in de zaak Tom Schalken. Die had de advocaat verweten dat hij een schoothondje was. "Toon uw lezers een foto van Schalken", zei Moszkowicz, "en laat ze de vraag beantwoorden wie hier nu de hond is".

De nieuwe zaak tegen de advocaat dient op 17 oktober. Moszkowicz laat in een reactie weten dat hij "de zitting afwacht".

Volksgericht

Twee weken geleden moest Moszkowicz zich ook al voor de tuchtrechter verantwoorden. Hij werd er onder meer van beschuldigd dat hij grote sommen contant geld had aangenomen van cliënten, zonder dat duidelijk te verantwoorden. De uitspraak in deze zaak is op 30 oktober.

Moszkowicz noemde de manier waarop deken Kemper hem voor de tuchtrechter daagde eerder ongehoord en een volksgericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl