Ajax klopt Twente in pover duel

Aangepast

Ajax heeft in de eredivisie thuis met 1-0 gewonnen van koploper FC Twente, dat zijn ongeslagen status verloor. De Amsterdammers staan nu nog drie punten achter op Twente, dat Vitesse tot op een punt zag naderen.

In de uiterst povere eerste helft waren de Amsterdammers het meest in balbezit, maar het tempo lag te laag om Twente te verontrusten. Pas vlak voor rust was de eerste kans voor Ajax een feit; Christian Eriksen vond de bij de eerste paal vrij gelaten Niklas Moisander, maar diens inzet ging naast.

Het behoedzaam opererende Twente zorgde tot aan de pauze slechts twee keer voor dreiging; Robbert Schilder kreeg zijn hoofd niet tegen de bal bij een voorzet van Dusan Tadic en Nacer Chadli kopte in Vermeers handen.

Eriksen breekt ban voor Ajax

Na rust volhardde Twente in zijn behoudende tactiek en nu bracht het bij counters Ajax zelfs aan het wankelen; zo moest doelman Kenneth Vermeer bij een inzet van Luc Castaignos en een kopbal van Chadli zijn ploeg overeind houden.

Pas halverwege de tweede helft braken de Amsterdammers de ban; Eriksen scoorde met een niet al te hard, maar wel uitstekend geplaatst schot van afstand. Kort daarna moest Wisgerhof zijn doelman op de lijn te hulp schieten toen Toby Alderweireld en Siem de Jong dicht bij de 2-0 waren.

Twente was gedwongen de verdedigende tactiek overboord te gooien, maar het was niet in staat om het naderende onheil af te wenden.

STER Reclame