NOS NieuwsAangepast

Roemer: peilingen verlammend

SP-leider Roemer vindt dat de hoge peilingen en grote verwachtingen verlammend voor hem hebben gewerkt. Hij zei dat op de partijraad van de SP. Roemer voegde eraan toe dat hij tijdens de eerste debatten niet helemaal zichzelf was.

In de peilingen stond de SP er lange tijd uitstekend voor en de partij leek zelfs de grootste te worden, maar bij de verkiezingen haalde de partij maar 15 zetels, net zoveel als twee jaar geleden.

Verrassen

Roemer sprak van bizarre verkiezingen, en zei dat de SP lang op een roze wolk heeft geleefd. "De partij heeft de sympathie niet weten om te zetten in stemmen", zei hij.

Roemer erkende ook dat de SP zich heeft laten verrassen door aanvallen van tegenstanders, bijvoorbeeld toen werd gezegd dat de partij draaide over de AOW. Hij vindt dat hij zijn plannen niet goed naar voren heeft gebracht.

Fouten

SP-secretaris Van Heijningen zei dat de partij fouten heeft gemaakt en te laat heeft gereageerd op de veranderingen in de peilingen. Hij zei ook dat de rechtse media de partij stevig hebben aangepakt en dat de SP moet leren daar mee om te gaan.

De partijraad is teleurgesteld en kritisch. Maar de positie van Roemer is onomstreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl