NOS NieuwsAangepast

Geen klacht over naaktfoto's Harry

Prins Harry zal geen klacht indienen bij de Britse Raad van de Journalistiek over naaktfoto's van hem die in de krant The Sun werden afgedrukt. Dat heeft een woordvoerder van het paleis laten weten.

De woordvoerder zegt dat de prins van een klacht heeft afgezien omdat hij het gedoe er niet bij wil hebben nu hij als helikopterpiloot in Afghanistan dient. "Het is niet verstandig deze zaak nu te vervolgen", aldus de woordvoerder.

De prins werd naakt gefotografeerd tijdens een feestje in Las Vegas. Een Amerikaanse roddelsite publiceerde de foto's als eerste, waarna ze door media wereldwijd werden overgenomen.

Niet geplaatst

Vrijwel alle Britse kranten kozen ervoor de foto's te negeren, maar The Sun besloot ze toch te publiceren. De krant redeneerde dat de foto's vragen oproepen over het imago van de prins en zijn beveiliging. Bovendien, stelde de krant, waren ze toch al vrijelijk online te vinden.

De Britse mediawaakhond kreeg 3800 klachten binnen over de foto's. Prins Charles had eerder al een brief geschreven aan de Britse kranten waarin hij opriep de foto's van zijn jongste zoon niet af te drukken, omdat ze zijn privacy schenden.

Het besluit van Harry om geen actie te ondernemen staat in schril contrast met dat van zijn broer William, die juist een rechtszaak aanspande om te voorkomen dat blootfoto's van zijn vrouw Kate verder worden verspreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl