NOS NieuwsAangepast

Elf minderjarige verdachten Haren

Onder de arrestanten bij de rellen in Haren zijn elf minderjarigen. Het Openbaar Ministerie in Groningen heeft dat bekendgemaakt. In totaal zijn voor de rellen van vrijdagavond en -nacht volgens het OM 35 mensen aangehouden, van wie er 31 nog vastzitten.

De arrestanten komen uit het hele land en zijn tussen de 15 en 40 jaar. De meeste zijn rond de 18. Van de Vier mensen zijn vrijgelaten, maar zij blijven wel verdachte. De 31 anderen moeten vanaf 8 oktober voorkomen. Bij de minderjarigen gebeurt dat op een niet-openbare zitting.

De meeste verdachten wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Het OM benadrukt dat het onderzoek naar de rellen nog in volle gang is en dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Uren beeldmateriaal

Bij de politie in Haren zijn inmiddels 50 aangiftes gedaan door mensen die zeggen dat ze gedupeerd zijn door het geweld van vrijdag. Er was één aangifte van poging tot moord/doodslag. Het onderzoeksteam heeft ruim 200 tips gekregen.

Aan de oproep aan het publiek om beelden te uploaden van de rellen is volgens de politie massaal gehoor gegeven. Het onderzoeksteam heeft inmiddels uren aan beeldmateriaal. Als de politie niet alle verdachten herkent, worden de beelden mogelijk openbaar gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl