Honderdjarig NAC te sterk voor AZ

NAC heeft zijn honderdjarige bestaan gevierd met een overwinning op AZ. De Brabanders wonnen in Breda met 2-1.

NAC was in de eerste minuut via Kees Luijckx dicht bij de 1-0, maar daarna nam AZ de regie stevig in handen.

Jozy Altidore faalde nog oog in oog met Jelle ten Rouwelaar, maar even later was Adam Maher wel trefzeker. Na rust waren de rollen omgedraaid. NAC zette AZ flink onder druk en AZ bakte er weinig meer van.

De thuisploeg was vooral gevaarlijk via vrije trappen en hoekschoppen en het was dan ook niet verrassend dat de 1-1 van Luijckx uit een corner viel. Sepp De Roover zorgde met een prachtig schot voor 2-1, waarna Viktor Elm en Roy Beerens nog kansen voor AZ misten.

Instelling verkeerd

AZ-trainer Gertjan Verbeek gaf na de nederlaag zijn spelers een onvervalste veeg uit de pan. De verliezend coach klaagde over de instelling van zijn spelers, die een 1-0 voorsprong uit handen gaven. "We hadden bij rust al met 2-0, 3-0 voor moeten staan."

Na de pauze kantelde het duel. "Het werd een totaal andere wedstrijd. Waar dat aan lag? Daarvoor kun je alle clichés naar boven halen. Uiteindelijk was de instelling gewoon verkeerd."