NOS NieuwsAangepast

'Whatsappen' komt in Van Dale

Whatsappen komt als nieuw woord in de Dikke Van Dale. Dat heeft de uitgever van het woordenboek bevestigd na berichtgeving op de website WhatsAppen.nl.

De officiële spelling van het werkwoord wordt volgens de uitgever 'whatsappen'. Het bedrijf zelf schrijft het als 'WhatsApp'. Het woord is opgenomen in de eerstvolgende elektronische versie van het woordenboek, die half oktober uitkomt.

WhatsApp is een berichtendienst voor mobiele telefoons waarmee mensen met elkaar kunnen chatten, sms'en en foto's versturen. Het is een goedkoop alternatief voor het versturen van sms'jes, omdat het via internet werkt en er dus niet per bericht wordt afgerekend.

Internet

Het is niet voor het eerst dat het gebruik van een populaire internetdienst wordt opgenomen als werkwoord in de Dikke Van Dale. Zo werden eerder googelen, msn'en, sms'en, facebooken, twitteren en youtuben officieel opgenomen in de Nederlandse taal.

Een woord komt volgens Van Dale in het woordenboek als het gedurende ongeveer drie jaar veel voorkomt in het gewone taalgebruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl