Oud-NRC-man Spoor overleden

Aangepast

In Den Haag is journalist en oud-NRC-hoofdredacteur André Spoor overleden. Hij was al enige tijd ziek. André Spoor is 81 jaar geworden.

Spoor was de eerste hoofdredacteur van NRC Handelsblad, een fusiekrant die in 1970 ontstond uit het Algemeen Handelsblad en de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Hij leidde deze krant uiteindelijk 13 jaar. Later werd hij hoofdredacteur van het weekblad Elsevier.

Voor zijn hoofdredacteurschap was Spoor onder meer correspondent in Bonn en Washington. In 1968 keerde hij terug naar Nederland en kwam hij in de hoofdredactie van het Algemeen Handelsblad.

Adriaan van Dis

NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch noemt André Spoor een groot man. "Respect voor de journalist die NRC en Handelsblad hielp fuseren", schrijft Vandermeersch op Twitter.

Schrijver en journalist Adriaan van Dis zegt dat Spoor veel voor zijn carrière heeft betekend. "Ik was een jong ventje en Spoor heeft mij toen chef van de zaterdagbijlage van NRC Handelsblad gemaakt. Dat was vrij ongewoon, want ik was nog geen 30. Hij heeft mij kansen gegeven en hij was mijn mentor. En daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn."

STER Reclame