NOS NieuwsAangepast

Frans satirisch blad onbereikbaar

De website van het Franse satirisch weekblad Charlie Hebdo is sinds vanochtend vroeg niet meer bereikbaar. Het blad publiceerde vandaag nieuwe spotprenten van de profeet Mohammed. Het is onduidelijk of de site overbelast is of dat hackers de site hebben platgelegd.

De publicatie van de prenten ligt extra gevoelig vanwege de onrust in de Arabische wereld over de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Het kantoor van Charlie Hebdo in Parijs wordt bewaakt door de politie.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, maakte vandaag ook bekend dat de beveiliging van ambassades wereldwijd wordt opgevoerd.

Brandstichting

Vorig jaar november werd in het kantoor brandgesticht nadat het weekblad een speciale editie had uitgebracht van 'Sharia Hebdo' met de profeet Mohammed als 'gastredacteur'.

De Franse premier Ayrault is tegen de publicatie van nieuwe spotprenten over de profeet Mohammed. Hij roept iedereen op zich verantwoordelijk te gedragen. De Franse moslimraad roept moslims op zich niet te laten provoceren.

De regering heeft een demonstratie tegen de film, die voor zaterdag gepland stond in Parijs, verboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl