De Franse premier Ayrault is tegen de publicatie van nieuwe spotprenten over de profeet Mohammed. "In het huidige klimaat keurt de premier excessen af en roept hij iedereen op zich verantwoordelijk te gedragen", zo laat zijn kantoor weten.

Het satirisch weekblad Charlie Hebdo heeft aangekondigd vandaag nieuwe spotprenten van de profeet Mohammed te publiceren. Dat ligt momenteel extra gevoelig vanwege de onrust in de Arabische wereld over de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'.

Volgens hoofdredacteur Charbonnier van het tijdschrift zullen de karikaturen "degenen choqueren die gechoqueerd willen worden". Charbonnier hamert op de persvrijheid en wil niet inbinden "omdat de extremisten anders winnen".

Brand

De politie heeft de veiligheidsmaatregelen rond de redactie van Charlie Hebdo opgevoerd. Vorig jaar november werd in het kantoor brand gesticht nadat het weekblad een speciale editie had uitgebracht van 'Sharia Hebdo' met de profeet Mohammed als 'gastredacteur'.

De Franse moslimraad is verbijsterd over het besluit van Charlie Hebdo. De raad roept Franse moslims op zich niet te laten provoceren.

STER reclame