NOS VoetbalAangepast

United wil rampzalige campagne vergeten

Na de rampzalige Europese campagne vorig jaar kan Manchester United zich geen nieuwe misstap veroorloven in de Champions League.

Een klein jaar nadat de Engelse topclub door een nederlaag tegen het nietige FC Basel al in de groepsfase van het miljoenenbal werd uitgeschakeld, zijn de ambities van de 'Mancunians' weer ouderwets hoog. "De afgelopen tien jaar of zo hebben we twee keer de Champions League gewonnen en twee keer een finale van Barcelona verloren. Maar we willen het beter doen", sprak manager Sir Alex Ferguson.

Met Robin van Persie in de gelederen wil ManU in elk geval weer eens een goede 'Europese' serie neerzetten. Van de laatste vijf Europacup-wedstrijden won de vedetteploeg er slechts één. Na de smadelijke nederlaag tegen FC Basel (waardoor United uit de Champions League verdween) volgde ook een desastreuze reeks in de Europa League.

In Amsterdam werd Ajax met 2-0 verslagen, waarna de ploeg op eigen veld een nederlaag leed (1-2) maar wèl de achtste finales bereikte. Daarin werden twee nederlagen geleden tegen Athletic Bilbao. "We gaan het zeker beter doen dan vorig jaar. Daarover bestaat geen enkele twijfel", zei Ferguson.

Oorlogssterkte

Net als vorig seizoen lijkt de poule waarin Manchester zit allerminst sterk. Naast Galatasaray maken ook Sporting Braga en CFR Cluj deel uit van groep H. Toch waakt Ferguson voor onderschatting.

Uit het feit dat hij afgelopen zaterdag zowel Robin van Persie als Shinji Kagawa niet in de basis liet starten in de competitiewedstrijd tegen Wigan Athletic (4-0), kan worden afgeleid dat hij woensdag op volle oorlogssterkte tegen Galatasaray wil beginnen.

"Als we de groepsfase weer niet overleven, dan zal er een storm van kritiek losbarsten. En dat zou ook terecht zijn", sprak Ferguson. "We zijn gewaarschuwd en ik verwacht daarom dat we dit seizoen niet dezelfde fout maken."

Büttner op de bank?

Ferguson kan niet beschikken over Wayne Rooney, die herstellende is van een beenwond. Waarschijnlijk neemt de Franse international Patrice Evra weer de plek in van Alexander Büttner, die zaterdag een droomdebuut voor ManU maakte. Verder kan de coach over al zijn toppers beschikken.

De Schotse toptrainer kijkt dan ook uit naar een nieuw Europees avontuur. "De Champions League is geweldig. Er ontstaat een sfeer die volledig draait om de route naar de finale. En goede resultaten verhogen zeker je status als club, kijk maar naar Real Madrid en AC Milan. Wij willen hen achterna wat betreft het aantal trofeeën."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl