NOS NieuwsAangepast

'Kopstuk Boko Haram gedood'

Nigeriaanse militairen hebben de woordvoerder van de militante beweging Boko Haram gedood. Dat hebben bronnen gezegd tegen onder meer de Britse omroep BBC en persbureau Reuters.

Het zou gaan om Abu Qaqa, de woordvoerder die de e-mails ondertekent die namens Boko Haram aan de pers worden gestuurd. Deskundigen wijzen erop dat de naam Abu Qaqa een schuilnaam is.

Ontsnappen

Volgens het leger zat Abu Qaqa in een auto die in de noordelijke stad Kano door militairen werd aangehouden omdat ze informatie hadden dat er commandanten van de guerrillagroepering in zaten.

Een van de inzittenden probeerde te ontsnappen en werd neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Andere inzittenden zouden later hebben verklaard dat de dode Abu Qaqa was.

Aanslagen

De moslimsekte Boko Haram wil in Nigeria strenge islamitische regels en de moslimwet sharia invoeren. Ongeveer de helft van de bevolking in Nigeria is islamitisch, de andere helft is christelijk.

Boko Haram is verantwoordelijk voor tientallen aanslagen in Nigeria. Daarbij zijn de afgelopen jaren zeker 1400 mensen om het leven gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl