NOS WielrennenAangepast

WK-titel tijdrijden beloften Vorobjev

De Russische wielrenner Anton Vorobjev heeft maandag bij de WK wielrennen in Limburg overtuigend de titel gepakt op het onderdeel tijdrijden voor beloften.

Vorobjev, die dit najaar zal rijden als stagiair bij Katoesja, had voor de 36 kilometer van Landgraaf naar Valkenburg 44 minuten en negen seconden nodig. De Australiër Rohan Dennis was 44 seconden langzamer, maar kreeg wel het zilver omgehangen. Zijn landgenoot Damien Howson werd op 51 seconden derde.

Nederlanders vallen tegen

De Nederlanders vielen tegen. Tom Dumoulin, prof bij Argos-Shimano, moest genoegen nemen met de tiende plaats op 1.40. Jasper Hamelink werd 21ste op 2.41.

Met name van Dumoulin was veel verwacht op voor hem zeer bekend terrein. Bondscoach Aart Vierhouten zag echter al snel dat de Limburger de zware versnelling niet rond kreeg. "Hij moest terugschakelen om niet stil te vallen. Tom kon niet het vermogen brengen wat hij het hele jaar wel bracht."

Dumoulin moest eerder de Ronde van Spanje na een val met een diepe vleeswond verlaten. Vierhouten: "Dat heeft een rol gespeeld, het WK kwam net te vroeg." Dumoulin zelf zocht niet naar excuses. "Ik was gewoon niet goed genoeg."

Noor Svendsen wint bij junioren

De Noor Oskar Svendsen won de tijdrit voor junioren. Zijn tijd over de rit over 26,6 kilometer tussen Landgraaf en Valkenburg was 35 minuten en 34 seconden. De Sloveen Matej Mohoric werd tweede op zeven seconden, voor de Duitser Maximilian Schachmann.

Joeri Leijs was met de dertigste plaats de beste Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl