NOS NieuwsAangepast

Nasrallah onverwacht bij protest

Tot verrassing van velen is Hezbollah-leider Nasrallah zelf verschenen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Nazrallah treedt nauwelijks meer op in het openbaar, omdat hij een aanslag op zijn leven vreest.

Sayyed Hassan Nazrallah had opgeroepen tot de nieuwe betoging in Beiroet. Volgens hem is de film "de zwaarste belediging van de islam ooit". Hij zei tijdens de demonstratie dat de Verenigde Staten verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de film, omdat die in de VS is geproduceerd.

Vreedzaam protest

In de Libanese hoofdstad zijn tienduizenden mensen op de been om te demonstreren tegen de film. De betogers trekken vreedzaam door sjiïtische wijken van Beiroet. Ze scanderen onder meer anti-Amerikaanse leuzen.

De stoet komt niet in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Beiroet. Nasrallah had gisteren al opgeroepen geen geweld te gebruiken tijdens de demonstraties.

In onder meer Libië, Sudan en Tunesië werden diplomatieke posten van de VS de laatste dagen aangevallen door woedende betogers. Bij een aanslag op het consulaat in de Libische stad Benghazi kwam vorige week de Amerikaanse ambassadeur om het leven.

Museumplein

In moslimlanden wordt al dagen gedemonstreerd tegen de anti-islamfilm. Alleen al vandaag waren er demonstraties in Afghanistan, Pakistan, Indonesië, de Filipijnen en Jemen.

Gisteren werd ook op het Museumplein in Amsterdam tegen de omstreden film geprotesteerd. Daar kwamen zo'n 100 betogers op af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl