NOS NieuwsAangepast

Citaten proces-verbaal Piet W.

Letterlijk citaat uit het proces-verbaal van de dienst Nationale Recherche:

P: Je ziet hoe ik leef toch Harry? Vanaf de grond ben ik gekomen en ben gaan groeien. H: Klopt P: Niet door anderen verkregen. God ziet alles wat ik heb. Dus vanaf dag één was ik die mannen hun target, van hoe maken we Piet kapot. H: Mensen zijn jaloers Piet. P: Die mannen hebben Mark uit mijn handen genomen. Alle goeie mannen van mij hebben die mannen, eh ik dacht oh. Maar die mannen zien dat ik niet kan vallen. Begrijp je? Tot aan Bouta, zelfs. Bouta zelf ?(storing)? Piet ik smeek je, ik smeek je. Ik zei wat is er? Nu, nu. Ga een vliegtuig nemen om naar Tibiti te gaan. Die mannen hebben daar een handel in Tibiti, een veld. Harry, ik ben nooit geweest hoor. Er is daar een veld met 400 kilo van die mannen. Het vliegtuig is kapot. De politie heeft het gezien, die mannen hebben getipt en die mannen trekken nu naar het gebied toe. Er is maar 1 man die naar het gebied kan gaan en dat is Bouta en Dino. H: In dat gebied? P: Hmmm H: Waarom? P: Die mannen kennen het gebied toch. Dus die mannen weten er snel te komen, voordat de politie komt. H: Ok. P: Ik zei, is goed, maak je niet druk. Ik ga wel naar die man. Ben toen naar Bouta gegaan, ik zei zo en zo. We hebben Dino gestuurd. Dino is dat ding gaan halen. Geen probleem. Als Dino daar is dan verbrandt Dino het vliegtuig en dan is de tori klaar. Dat wil zeggen dat als ik die mannen niet zou hebben geholpen, Biga en Beppie, die uhhh... die mannen gaan daar en die mannen nemen de handel en sluiten de mannen op, nog erger. Bouta heeft de helft genomen, vraag het aan Jerry. H. Bouta heeft de helft? P: Bouta heeft de helft van de handel genomen en ik heb die mannen de helft gegeven. (?)

Opmerkingen verbalisant:

In bovenstaand gesprek wordt gesproken over een vliegtuig dat kennelijk kapot is gegaan of gecrasht is in een veld bij Tibiti, een rivier in het noorden van Suriname (Saramacca), (vermoedelijk) met een partij verdovende middelen (cocaïne) van vierhonderd kilo aan boord.

Ook wordt vermoed dat Piet W. daarop naar 'Bouta', vermoedelijk Desi Bouterse, is gegaan en "we" vervolgens 'Dino', vermoedelijk Dino Bouterse, naar Tibiti hebben gestuurd om dat "ding te gaan halen" en "het vliegtuig" in brand steken, omdat de "de mannen" (Bouta en Dino) het gebied goed kennen en ze er snel kunnen komen voordat de politie komt.

Tevens wordt vermoed dat Piet W. vervolgens aan H. aangeeft dat 'Bouta' de helft van de handel heeft genomen en Piet W. "die mannen de helft heeft gegeven", waarbij met "de handel" vermoedelijk cocaïne bedoeld wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl