NOS NieuwsAangepast

Demonstratie Museumplein rustig

Een demonstratie in Amsterdam tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' is rustig verlopen. Er hadden zich zo'n honderd mensen verzameld op het Museumplein, in de buurt van het Amerikaanse consulaat.

Op en rond het Museumplein was veel politie om de betoging in goede banen te leiden. Voor de deur van het Amerikaanse consulaat stonden onder meer acht politiepaarden.

Betogers scandeerden leuzen als 'Obama, Obama, we're all Osama'. Een enkele betoger die richting het consulaat liep, werd door de politie gevraagd om te keren. De actie eindigde om 17.00 uur met een gebed.

Eerdere demonstraties

Afgelopen vrijdag werd er in Amsterdam ook al gedemonstreerd tegen de film, die de afgelopen tijd in de moslimwereld tot veel verontwaardiging en rellen leidde. Het consulaat ging toen uit voorzorg eerder dicht, maar er waren geen ongeregeldheden.

Gisteren werden in Antwerpen ruim gearresteerd toen een demonstratie tegen de film uitliep op rellen. Die actie was georganiseerd door de moslimgroep Sharia4Belgium, die aanhangers ook heeft opgeroepen naar Amsterdam te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl