Droomdebuut Büttner bij United

Manchester United heeft thuis met 4-0 gewonnen van Wigan Athletic.

Alexander Büttner maakte zijn debuut voor United en was direct goed voor een assist en een doelpunt.

De thuisploeg kwam vlak na rust op 1-0 via Paul Scholes, die zijn zevenhonderdste wedstrijd voor United speelde. Even later zorgde Javier Hernandez (die voor rust een penalty gemist had) op aangeven van Büttner voor 2-0, waarna de linksback na een prachtige solo (hij passeerde vier man) zelf de 3-0 voor zijn rekening nam.

Nadat invaller Robin van Persie een goede kans gemist had, knalde invaller Nick Powell (net als Büttner een debutant) fraai de 4-0 binnen.

City en Chelsea morsen punten

Manchester City liet twee punten liggen. De kampioen kwam op bezoek bij Stoke City niet verder dan 1-1. Na een kwartier opende Peter Crouch na een knappe actie de score en twintig minuten later kopte Javi Garcia de gelijkmaker binnen.

Queens Park Rangers hield Chelsea op 0-0, maar na afloop ging het vooral over Anton Ferdinand en John Terry. Ferdinand weigerde voor het duel een hand te geven aan Terry, die hem vorig seizoen racistisch bejegend zou hebben. Ook Ashley Cole, die getuige was in de zaak, kreeg geen hand.

Arsenal won met 6-1 van Southampton. Jos Hooiveld maakte een van de twee eigen doelpunten van de bezoekers.