NOS NieuwsAangepast

Belegerde flat Enschede leeg

In Enschede is een arrestatieteam een lege flatwoning binnengevallen. De politie dacht dat zich daar een man verschanst had die mogelijk een vuurwapen bij zich had.

De man zou relatieproblemen hebben en al eerder bedreigingen geuit hebben. Volgens omwonenden was er geregeld ruzie in de woning en kwam er vaker politie aan de deur.

Serieus

Volgens de politie was de dreiging zeer serieus. "Als het wel zo was geweest dat er iemand in de woning had gezeten en iemand bedreigd was met een wapen, dat kun je niet licht opnemen."

De politie had een groot gebied rond de flat afgezet en was met tientallen agenten aanwezig. Ook vloog er een helikopter boven de wijk. Omwonenden kregen het advies om binnen te blijven. Er waren honderden mensen op het incident afgekomen.

Live

De regionale zender RTV Oost zond live uit. In de uitzending werd duidelijk dat alle commotie voor niets was geweest en dat er geen gewapende man in de flat zat.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen wie de melding gedaan heeft op basis waarvan de politie in actie is gekomen. Het politieonderzoek gaat door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl