Het Amerikaanse consulaat in Amsterdam is vandaag eerder dichtgegaan in verband met een aangekondigde demonstratie van moslims op het Museumplein.

Zo'n dertig mensen demonstreerden op de Dam tegen de in Amerika gemaakte film 'Innocence of Muslims'.

Behind Bars

Het consulaat en de politie waren op de hoogte van de demonstratie. Er was op islamitische internetsites opgeroepen om vanmiddag naar Amsterdam te komen.

Demonstranten zijn dat ook zondag van plan. Die demonstratie wordt georganiseerd door de islamitische actiegroep Behind Bars.

Dansschool

Het bleef rustig op het Museumplein, waar het Amerikaanse consulaat gevestigd is. Leerlingen van een dansschool en het Sweelinck College in de buurt gaan eerder naar huis vandaag vanwege de demonstratie, zeggen de scholen tegen de NOS.

Het consulaat adviseerde Amerikaanse burgers tijdens de demonstraties niet in de buurt van het plein te komen.

"Gezien de recente protesten in Egypte en Libië adviseren wij Amerikanen om weg te blijven," staat in een verklaring op de website van het consulaat. Een woordvoerder wil verder geen details geven, omdat het om een veiligheidskwestie gaat.

Innocence of Muslims

De film 'Innocence of Muslims' heeft de afgelopen dagen al op veel plaatsen in de wereld geleid tot woede-uitbarstingen van moslims.

In Libië kwamen daarbij Amerikaanse diplomaten om het leven, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in het land.

STER reclame