NOS NieuwsAangepast

Levenslang geëist tegen Ron P.

Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen Ron P. Justitie denkt dat hij Anneke van der Stap vermoord heeft. Het lichaam van de studente werd in 2005 gevonden in de struiken in Rijswijk. Ze was toen al 11 dagen vermist.

Ron P. had een usb-stick en een externe harde schijf van de studente in zijn bezit en gebruikte haar pinpas. Volgens zijn advocaat is dat geen bewijs, omdat daarmee niet kan worden aangetoond dat hij haar vermoord heeft. De verdachte man beroept zich tot nu toe op zijn zwijgrecht.

De officier van justitie denkt dat P. Van der Stap in zijn bus wurgde en haar probeerde te verkrachten. Daarna zou hij haar lichaam in een bosje in Rijswijk gedumpt hebben. Volgens justitie verkocht hij zijn bus vervolgens voor 400 euro.

Doorgesneden

Forensische onderzoekers durven nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen hoe Van der Stap is omgekomen. Mogelijk is haar keel doorgesneden of is ze gewurgd. Volgens justitie is bij het forensisch onderzoek "alles uit de kast getrokken", maar heeft het geen nieuw bewijs opgeleverd tegen Ron P.

P. zit al een gevangenisstraf van 18 jaar uit, voor het vermoorden van stewardess Christel Ambrosius in 1994. De zaak werd bekend als de Puttense moordzaak. Hij heeft altijd ontkend dat hij dat gedaan heeft en zegt ook niets te maken te hebben met de dood van Anneke van der Stap.

Onderzoek

Volgens het OM heeft het onderzoek naar de moord op Van der Stap lang geduurd, omdat justitie het onderzoek in de Puttense zaak niet wilde vertragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl