NOS NieuwsAangepast

Andere conflicten met leveranciers

Conflicten Albert Heijn met leveranciers:

2009 - Conflict Albert Heijn met frisdrankfabrikant Vrumona. Flessen, blikken en pakken Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Sourcy waren een poos niet bij Albert Heijn verkrijgbaar. Albert Heijn haalde ze uit de schappen vanwege een zakelijk verschil van mening. 2007 - Conflict Albert Heijn met Coca-Cola. De producent boycotte Albert Heijn weken achtereen. Coca-Cola vroeg om een hogere prijs. Albert Heijn ging niet akkoord, andere supermarkten wel.2006 - Conflict Albert Heijn met bierbrouwer Grolsch. Grolsch staakte de levering, omdat AH niet akkoord ging met een verhoging van de inkoopprijs. Een week later werd er onder onbekende voorwaarden wel weer geleverd. 2005 - Conflict Albert Heijn met koekfabrikant Peijnenburg. Peijnenburg vond dat de 600-grams ontbijtkoek bij AH voor een te lage prijs verkocht werd. De rechter gaf Peijnenburg gelijk en oordeelde dat Peijnenburg onder die omstandigheden de levering mocht stopzetten.

Conflicten tussen andere supermarkten met leveranciers:

2012 - Conflict inkooporganisatie Superunie, die onder andere voor Plus, Coop, Boni en Hoogvliet inkoopt, was in conflict met Spadel (van Spa). De Superunie wilde een paar soorten 1,5 literflessen van Spa boycotten, omdat Spadel de prijzen wilde verhogen.

2012 - Conflict inkooporganisatie Bijeen, die producten voor Jumbo en C1000 inkoopt, met zuivelfabrikant Arla Foods.

2011 en 2010 - Conflict inkooporganisatie Bijeen (Jumbo en C1000) met Douwe Egberts over de prijs van Senseo koffiepads.

2011 - Conflict inkooporganisatie Superunie (o.a. Plus, Coop, Boni, Hoogvliet) met Zuivelhoeve. Superunie ging niet akkoord met de hogere inkoopprijs voor de emmertjes Boer'n Yoghurt en Boer'n Vla van Zuivelhoeve.

2009 - Conflict inkooporganisatie Superunie (o.a. Plus, Coop, Boni, Hoogvliet) met Cono. Een paar soorten van Cono-kaasmerk Beemster verdwenen uit de schappen van Superunie-leden. Cono wilde de inkoopprijs van kaas niet verlagen, omdat het bedrijf naar eigen zeggen een eerlijke melkprijs wil kunnen blijven betalen aan veehouders.

2009 - Belgische supermarktketen Delhaize conflict met Unilever. Delhaize boycotte tijdelijk producten van Unilever, omdat die de voorgestelde prijsverhoging van Unilever onaanvaardbaar vond. Dat is na een akkoord opgelost, daar zijn geen details over bekend gemaakt.

2007 - Conflict inkooporganisatie Superunie (o.a. Plus, Coop, Boni, Hoogvliet) met bierbrouwer Heineken. Tijdelijk lag er geen bier in de schappen, omdat Superunie het bier te duur vond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl