NOS NieuwsAangepast

Albert Heijn eist meer korting

De grootste supermarktketen van Nederland, Albert Heijn, eist meer korting van z'n leveranciers. Fabrikanten die leveren aan de supermarkten hebben een brief gekregen van de keten, schrijft het Financieele Dagblad.

In de brief (.pdf) zegt de supermarkt dat het eenzijdig de korting die het krijgt met 2 procentpunt verhoogt. De verhoging gaat vanaf volgende week in.

Albert Heijn krijgt als grote afnemer korting van zijn leveranciers. Die zijn niet blij met de aangekondigde verhoging. "Je kunt niet zomaar een afspraak uit een overeenkomst veranderen", zegt Philip den Ouden van de FNLI, de branchevereniging van levensmiddelenfabrikanten. Hij zegt dat producenten deze zomer vergelijkbare brieven hebben gekregen van andere ketens. Ook die supermarkten willen minder gaan betalen voor de producten.

Groei

Albert Heijn wijst er in de brief op dat de producenten profiteren van de expansie van de supermarktketen. Het bedrijf breidt onder meer uit in Duitsland en België. "Om deze groei te faciliteren vinden wij het passend dat u hieraan bijdraagt", schrijft de supermarkt in de brief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl