Paus Benedictus heeft van de Franse autofabriek Renault een elektrische auto gekregen. De wagen is bedoeld voor ritjes in de pauselijke zomerresidentie Castel Gandolfo.

Op zijn eerste ritje reed Benedictus in de witte Kangoo van de helikopter-landingsplaats door de tuinen naar zijn paleis. De wagen wordt niet gebruikt als pausmobiel, omdat hij niet gepantserd is. De maker van de pausmobiel, Mercedes, is nog bezig met een elektrische uitvoering.

Behalve de witte Kangoo met het pauselijke embleem op de deuren, stelde Renault ook een blauwe uitvoering beschikbaar. Die gaat naar het Vaticaanse politiekorps.

'Groene paus'

Eerder dit jaar schonk de Italiaanse automaker NWG ook al een elektrisch aangedreven auto. Dat gebeurde nadat de paus de NWG-fabriek had gezegend. Het autootje wordt gebruikt door de persafdeling van het Vaticaan.

De 85-jarige kerkvorst wordt 'de groene paus' genoemd vanwege zijn aandacht voor het milieu. Hij heeft onder meer zonnecellen laten plaatsen in het Vaticaan, en doet mee aan een herbebossingsproject als compensatie voor de pauselijke CO2-uitstoot.

STER reclame