NOS NieuwsAangepast

Burgers helpen bij oplossen cold case

Altijd al een groot fan geweest van Baantjer of fervent Cluedo fan? Dan kan de politie je goed gebruiken. Het korps Rotterdam-Rijnmond roepen nu de hulp van burgers in bij een onopgelost misdrijf, een zogeheten cold case.

Een van deze zaken is die van de vermiste Monika Tanova: zij wordt sinds 30 december 2010 wordt vermist. De politie heeft de gouden tip nog niet binnen en wil er nu alles aan doen om Monika terug te vinden. Burgers kunnen scenario´s opsturen met wat zij denken dat er gebeurd is. De politie kijkt dan of ze hier iets mee kunnen. De scenario´s kun je sturen naar www.helpmonikavinden.

"Er zijn al een heleboel scenario's in deze zaak doorlopen, maar er is nooit een stoffelijk overschot of bloedsporen gevonden. Ze is spoorloos verdwenen. Je weet dus ook niet of je wel naar daders moet zoeken: is ze wel om het leven is gebracht of is ze misschien vrijwillig vertrokken?" zegt Roland Ekkers van politie Rotterdam-Rijnmond.

De politie heeft alle informatie die ze tot nu toe over Monika hebben op de website gezet. Ook staat er wat de politie met het onderzoek heeft gedaan en hoe burgers de politie kunnen helpen.

De destijds 25-jarige Bulgaarse Monika Tanova wordt sinds donderdag 30 december 2010 vermist. Monika woonde met haar vriend en schoonmoeder in Rotterdam, maar na 30 december 2010 heeft niemand meer iets van haar vernomen.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl