NOS NieuwsAangepast

Familie kasteelheer voorlopig vrij

Twee verdachten in de Belgische kasteelmoord-zaak komen onder voorwaarden vrij. Het zijn de schoonvader en de zwager van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens. Zij worden ervan verdacht dat ze de opdrachtgevers van de moord zijn.

De kamer van inbeschuldigingstelling van de rechtbank in Gent besliste vanmiddag dat de twee mogen worden vrijgelaten. Hun advocaten hadden daarom gevraagd. Volgens de advocaat van de schoonvader is zijn cliënt geen gevaar voor de samenleving. De rechtbank in Gent ging daarin mee.

De advocaten verzochten al vaker om vrijlating onder voorwaarden, maar tot vandaag werd dat steeds geweigerd. De schoonvader en de zwager blijven wel verdachten in de zaak.

Spoorloos

Twee andere verdachten blijven wel vastzitten: een Nederlander en een kennis van de schoonvader. Zij zouden de moord hebben gepleegd.

Saelens verdween eind januari uit zijn kasteel in Wingene waar hij met zijn vrouw en vier kinderen woonde. Zijn vrouw vond op de dag van de verdwijning veel bloed en een kogelhuls in het kasteel, maar haar man was spoorloos. Pas twee weken later werd het lichaam van de kasteelheer gevonden in een put bij een vakantiehuisje in de bossen, niet ver van het kasteel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl