NOS NieuwsAangepast

Partijen willen energieakkoord

Bijna alle politieke partijen willen na de verkiezingen afspraken maken over duurzame energie. De energiespecialisten van de fracties van de VVD, SP, PvdA, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben dat afgesproken tijdens een debat in Nieuwspoort in Den Haag.

De specialisten willen, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen, een akkoord bedenken waarbij burgers en bedrijven zekerheid krijgen over maatregelen voor duurzame energie. Het 'Nationaal Energietransitie Akkoord' moet de basis vormen voor het kabinetsbeleid van de nieuwe regering.

Ook pleiten de partijen voor het oprichten van de Groene Investeringsmaatschappij. Dat moet een private organisatie worden die geld beschikbaar stelt voor duurzame investeringen.

Convenant

Voorzitter Prins Carlos van de stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie, die het debat organiseerde, vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over de energiemaatregelen. "Burgers en ondernemers zijn graag bereid om te investeren in energiebesparing en schone energie, maar de beleidswijzingen van de laatste tien jaar hebben dat heel moeilijk gemaakt."

De prins is daarom blij met het convenant dat de politieke partijen gesloten hebben: "als er consistent beleid komt, zullen we zien dat burgers en ondernemers met grote stappen vooruit gaan in het investeren in schone energie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl