NOS NieuwsAangepast

Boek Joris Luyendijk verfilmd

Het boek 'Het zijn net mensen' van journalist Joris Luyendijk wordt verfilmd. Het boek gaat over de onmogelijkheid van zuivere berichtgeving over het Midden-Oosten. De film wordt een soort epos met een journalist in de hoofdrol, zegt producent Talent United.

Luyendijk liep tijdens de vijf jaar van zijn correspondentschap in de Arabische wereld aan tegen de grenzen van de dictatuur. Hij vond het frustrerend dat hij slechts een klein deel van de werkelijkheid kon weergeven in zijn artikelen.

Het boek is een aanklacht tegen de manier waarop media functioneren. De kijker krijgt maar een klein deel van de werkelijkheid te zien en ook die is soms nog gemanipuleerd.

Censuur

Aan de hand van voorbeelden beschrijft hij in het boek hoe de censuur werkt. Ook legt hij uit waarom het voor westerse mensen zo moeilijk is om iets van het Midden-Oosten te begrijpen.

Stefano Odoardi regisseert de film. Het scenario is geschreven door Sytske Kok. Een groot deel wordt opgenomen in landen als Egypte, Jordanië en Dubai, laat de producent weten. Die landen dragen ook bij aan de financiering.

De opnamen starten begin 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl