NOS NieuwsAangepast

Jackson in paniek vlak voor dood

Michael Jackson was in de laatste dagen van zijn leven totaal in de war en "emotioneel verlamd". Dat blijkt uit e-mails van de concertorganisator van Jackson die in handen zijn gekomen van de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Michael Jackson werkte in de laatste dagen van juni 2009 aan zijn concertreeks 'This Is It' in Londen. Organisator Randy Phillips trof hem enkele uren voor een persconferentie in paniek aan in zijn hotelkamer.

"MJ heeft zich opgesloten in zijn kamer, is dronken en radeloos, ik probeer hem te ontnuchteren", schrijft hij in een e-mail aan zijn baas. Die vraagt of Phillips hem voor de gek houdt. "Ik heb zo hard tegen hem geschreeuwd dat de muren ervan trilden", antwoordt Phillips, "Hij is een emotioneel verlamd wrak vol zelfbeklag en twijfels nu hij bijna moet optreden."

Rechtszaak

Uit de 250 e-mails blijkt dat de leiding van het organisatiebureau AEG zich grote zorgen maakte over de enorme kosten van de nieuwe Jackson-tournee. Het bedrijf verloor uiteindelijk 17,5 miljoen dollar toen Jackson vlak voor de start van de tournee overleed.

AEG was wel verzekerd, maar de verzekeraar twijfelt aan de stelling van het bedrijf dat Jackson instabiel was en heeft een rechtszaak aangespannen om niet te hoeven uitbetalen.

Michael Jackson verscheen overigens anderhalf uur te laat op de genoemde persconferentie en gedroeg zich volgens journalisten merkwaardig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl