Twente komt met de schrik vrij

Aangepast

FC Twente heeft in eigen huis op de valreep een flinke zeperd voorkomen. De koploper sloeg tegen VVV-Venlo pas in de extra tijd toe: 1-0 uit een strafschop.

Het Enschedese publiek ging er, rekenend op een hoge score, goed voor zitten, maar kwam bedrogen uit in de Grolsch Veste.

Twente had moeite een aardige aanval op te zetten tegen VVV, dat zeker niet de mindere was. Voor rust was de beste kans voor Leroy Fer, die net over kopte.

VVV had echter via Uche Nwofor eveneens kunnen scoren. Pas in de slotfase drong FC Twente echt aan en schoot het via Robbert Schilder op de lat. VVV hield lang stand, maar capituleerde in de extra tijd; Fer benutte een terecht gegeven strafschop.

"Niet goed, wel punten"

"Het spel moet beter", aldus matchwinner Fer. "Dit was niet goed genoeg. Gelukkig hebben we op het laatste moment nog kunnen scoren. Dat we na vier duels nog geen punt hebben verspeeld is wel een reden voor tevredenheid."

Trainer Steve McClaren beleefde een frustrerende middag. "Aan het einde van de rit telt echter alleen het resultaat. Daarom zijn we heel blij met deze zege. Aan het einde van het seizoen komen we misschien wel tot de conclusie dat die heel belangrijk is geweest."

STER Reclame