PSV simpel langs tien man van AZ

PSV heeft op eigen veld een simpele 5-1 overwinning geboekt op AZ, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde.

Al na 11 minuten leek in Eindhoven de strijd gestreden; Etiënne Reijnen had in een mum twee keer geel gekregen en Tim Matavz had PSV op 1-0 gekopt.

De Brabanders bleven sterker, maar verzuimden door te drukken en AZ kwam terug door een subliem schot van Adam Maher, die voor de rust ook met een vrije trap en een lob nog kansrijk was.

PSV voerde na de hervatting de druk op en de gevolgen konden niet uitblijven; Mark van Bommel trof doel met een pegel van afstand, Marcelo en Tim Matavz kopten raak en Atiba Hutchinson zorgde met een droge knal voor het slotakkoord.

Eredivisierecord Van Bommel

Vlak na rust zorgde Van Bommel voor een opmerkelijk eredivisierecord door zijn vierde gele kaart van dit seizoen te pakken. Nooit eerder zag een speler in de eerste vier speelrondes iedere wedstrijd een gele kaart. "Het zit in zijn spel opgesloten, maar vandaag is hij te zwaar bestraft", vond trainer Dick Advocaat.