NOS NieuwsAangepast

Vermiste Tanja nog niet gevonden

In de zoektocht naar de vermiste Tanja Groen hebben duikers in de Maas in Maastricht twee grote stukken pijp gevonden. Eén daarvan is geborgen. Het lijk van Groen zat er niet in.

Vorige week werd op dezelfde plek een fiets gevonden die mogelijk van de vermiste studente is. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de fiets op sporen van Groen. Wanneer de uitslag komt is nog niet bekend.

De fiets werd gevonden op aanwijzing van wichelroedeloper Van de Gouw. Ook de buizen zijn gevonden op aanwijzing van Van de Gouw.

Tweede buis

Volgende week gaat de zoekactie door. Dan wordt de tweede buis omhoog gehaald. De duikers konden dat vandaag niet doen omdat ze niet genoeg perslucht hadden. Ook zat de tweede buis veel vaster dan de eerste.

De opgedoken buis is overgedragen aan de politie. Uit onderzoek moet blijken of er sporen inzitten van Groen.

De politie was niet betrokken bij de zoekactie, want die wilde eerst de uitkomst van het onderzoek naar de fiets afwachten. Nu onafhankelijke duikers bij de vindplaats van de fiets ook het vat gevonden hebben, onderzoekt de politie dat ook.

Feestje

De 18-jarige Tanja Groen verdween in 1993. Ze kwam van een feestje van een studentenvereniging en was op weg naar haar kamer in Gronsveld. Groen studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl